1104221
Binnenland

'As geroofd schilderij gevonden'

Resten van een verbrand kunstwerk dat in oktober uit de Rotterdamse Kunsthal werd gestolen, zouden zijn gevonden in een woning in Roemenië. Dat meldden Roemeense media woensdag.

In de woning van de moeder van hoofdverdachte Radu Dogaru is volgens onderzoekers as aangetroffen die afkomstig zou zijn van een van de zeven ontvreemde kunstwerken. Al eerder gingen er geruchten dat twee van de gestolen werken zouden zijn verbrand. De dieven zouden dit hebben gedaan omdat het hun niet lukte de schilderijen te verkopen.

Op 16 oktober drongen inbrekers in de nachtelijke uren de Kunsthal binnen. Ze namen in korte tijd zeven schilderijen weg. Het ging om werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin, Meyer de Haan en Lucian Freud. De kostbare kunstwerken behoorden tot de Triton-kunstcollectie.

In januari werden in Roemenië drie mannen opgepakt voor de roof. In maart arresteerde de politie in Rotterdam een 19-jarige Roemeense, omdat zij zou hebben meegeholpen bij het verstoppen van de kunstwerken.