Nieuws/Binnenland
1105122
Binnenland

Ingrid Visser slachtoffer misdrijf

De ontzielde lichamen van de vermiste vollybalster Ingrid Visser en haar partner zijn aangetroffen in Alquerías in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia. De politie heeft één verdachte aangehouden.

De Spaanse politie heeft maandagochtend omstreeks 09.40 uur de vondst van de lichamen bevestigd. „Zij zijn beiden behoorlijk lang. Dat geeft een goede indicatie dat het om de twee vermisten gaat, maar definitieve vaststelling van hun identiteit moet op basis van DNA-onderzoek geschieden”, aldus de Nationale Politie.

„Het heeft er alle schijn van dat zij het zijn”, vervolgt de woordvoerster. Visuele herkenning van de stoffelijke resten zou niet meer mogelijk zijn. Daarover wil de Nationale Politie verder niet uitweiden.

De krant La Verdad de Murcia schrijft op gezag van niet nader aangeduide bronnen dat de twee met geweld om het leven zijn gekomen en begraven waren met het doel hen voor altijd te laten verdwijnen.

Georganiseerde misdaad

De verdachte die gelinkt wordt aan de moord, onderhoudt warme banden met de georganiseerde misdaad, meldt Laverdad. De politie onderzoekt of nog meer personen bij de zaak betrokken zijn. De verdachte is aangehouden in de provincie Valencia, ten noorden van Murcia.

Het Spaanse persbureau EFE meldt dat de lijken zijn gevonden in een citroenboomgaard naast een huis aan de Serafín de Alba-straat in Alquerías, ongeveer 12 kilometer van Murcia.

Harde klap

De familie van Visser en Severein heeft van de Spaanse politie in de nacht van zondag op maandag bericht gekregen dat twee stoffelijke overschotten zijn gevonden. Een bevestiging dat het om de twee vermisten gaat heeft de familie dus nog niet, maar het bericht is „als een hele harde klap aangekomen”, zegt de woordvoerster.

Visser speelde 514 interlands voor Nederland, een absoluut record. Met Oranje werd ze in 1995 Europees kampioen. De ploeg eindigde een jaar later op de Olympische Spelen als vijfde. Van 2009 tot 2011 volleybalde Visser in Murcia. Severein was jarenlang teammanager van de Oranjevrouwen.