Nieuws/Binnenland
1106249
Binnenland

Weg vrij voor nieuwe regering Sint Maarten

Vier ministers hebben woensdag op Sint Maarten hun ontslag ingediend. Dat heeft de gouverneur van het eiland woensdagmiddag (lokale tijd) bekendgemaakt. Daarmee is de weg vrij voor de vorming van een nieuwe regering. Dat zou dan de derde worden sinds Sint Maarten op 10 oktober 2010 een land werd binnen het Koninkrijk.

Enkele weken geleden zegde een groep parlementariërs hun vertrouwen in het huidige kabinet op omdat ze niet tevreden waren over de koers van het kabinet onder leiding van Sarah Wescot-Williams. Daarbij werd aangestuurd op de vorming van een nieuwe regering. Omdat er echter steeds geen vergadering van het parlement werd belegd en sommige ministers bleven zitten, ontstond er een onduidelijke situatie. Ontevreden burgers gingen de straat op om nieuwe verkiezingen te eisen.

Nu lijkt echter de weg vrij voor de vorming van een nieuwe regering, waarin de terugkeer van de in opspraak geraakte Justitieminister Roland Duncan onwaarschijnlijk lijkt. Volgens sommige Tweede Kamerleden heeft Duncan banden met illegale prostitutie.