Nieuws/Buitenland
1106253
Buitenland

Aanvaller waarschuwt: 'Jullie zullen nooit veilig zijn'

Dader gefilmd na terreuraanval

Een van de mannen die woensdag in Londen op zeer gewelddadige wijze een man hebben vermoord, is kort na de aanslag gefilmd door een omstander. Met bebloede handen en messen in zijn handen zegt hij: "Het spijt ons dat vrouwen dit vandaag moesten zien maar in ons land maken vrouwen hetzelfde mee. Jullie zullen nooit veilig zijn. Jullie moeten de regering afzetten. Ze geven niet om jullie."Vervolgens loopt hij terug naar de weg waar het lichaam van zijn slachtoffer nog ligt.

"De reden dat we deze man hebben vermoord is omdat moslims dagelijks doodgaan. De moord op deze Britse soldaat is oog om oog, tand om tand."

Volgens getuigen hebben twee aanvallers in een auto het slachtoffer omvergereden. Vervolgens zouden ze op hem hebben ingehakt en „als beesten tekeer” zijn gegaan. Sommige zenders berichten over een onthoofding.

De aanval gebeurde op enkele honderden meters afstand van een kazerne in Woolwich, in het zuidoosten van de Britse hoofdstad. Het zou bij het slachtoffer gaan om een militair. De Britse premier, David Cameron, zei tijdens een persconferentie in Parijs sterke aanwijzingen te hebben dat het om een terreurdaad gaat.