Nieuws
1106498
Nieuws

Wat vind jij van het 'keep-your-lane'-principe?

VVD-politicus Ton Elias heeft plannen om te kijken naar het Amerikaanse systeem waarin auto's langere tijd op dezelfde baan blijven rijden en zo elkaar zowel links als rechts mogen inhalen, het zogeheten van 'keep-your-lane'-principe. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur - VVD) reageerde lauw op het plan van haar partijgenoot. Wat vind jij van rechts inhalen op de snelweg? Moet dat ingevoerd worden of juist niet?

Onderzoek

Het plan van Elias is om onderzoek te doen naar dit Amerikaanse verkeerssysteem. Rijkswaterstaat heeft voor het laatst in 2000 onderzoek naar dit systeem gedaan, maar toen bleek dat het voor tweebaanswegen in elk geval niet goed werkt en dat de doorstroming verslechterde. Vandaar dat het niet werd ingevoerd. Andere partijen als de SP, GroenLinks en D66 zijn ook niet enthousiast op het idee om rechts in te halen.

Wat vind jij? Moet het 'keep-your-lane'-principe op de snelweg ingevoerd worden? Waarom wel of waarom juist niet? Wat zijn volgens jou de na- of voordelen? Laat het weten!