Nieuws/Binnenland
1106626031
Binnenland

Aangehouden man na dodelijk ongeluk Alkmaar weer vrij

ALKMAAR - De 24-jarige man die was aangehouden na een auto-ongeluk in Alkmaar dat aan twee vrouwen het leven kostte, is donderdag na verhoor weer vrijgelaten, laat de politie vrijdag weten. Volgens een politiewoordvoerster is er „vooralsnog geen aanleiding om ervan uit te gaan dat hij opzettelijk de aanrijding heeft veroorzaakt.” Eerder was al bekend dat het rijbewijs van de man uit Alkmaar was ingevorderd.

Op de kruising van de Vondelstraat en de Arcadialaan botsten woensdag rond 22.50 uur twee auto’s op elkaar. De 77-jarige bestuurster van een van de auto’s overleed woensdagavond al aan haar verwondingen. De 84-jarige passagier werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, zij overleed donderdag aan haar verwondingen. Beide vrouwen komen uit Heiloo.

De politie laat weten niet in te gaan op verhalen en speculaties die rondgaan op sociale media over een mogelijke straatrace vooraf aan het ongeluk. „Voor conclusies is het echt nog te vroeg. De politie doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek. Als mensen concrete info hebben over de aanrijding zelf, dan verzoeken wij hen dit te delen met de politie.”