Nieuws
1106678
Nieuws

Meer geld maakt altijd gelukkiger

Mensen kunnen nooit genoeg geld hebben, blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Professoren vermoedden altijd dat extra dollars of euro's vanaf een bepaalde grens niet voor meer geluk zorgen, maar onderzoekers van de Universiteit van Michigan bewijzen het tegendeel.

Ze hebben het idee dat geluk uit rijkdom zijn grenzen kent tegen het licht gehouden. In het onderzoek keken de Amerikaanse onderzoekers naar mensen in verschillende inkomensklassen in rijke en arme landen. Gezocht werd naar een punt waar het geluk niet meer steeg bij een inkomensstijging, maar dat punt bleek niet te vinden.

Niet alleen in landen als de Verenigde Staten en Duitsland blijven mensen maar gelukkiger worden van meer geld, dat geldt bijvoorbeeld ook voor minder welvarende landen als Nigeria en China. Bovenstaande grafiek toont het stijgende geluksniveau van wereldburgers in de 25 landen met de meeste inwoners. Hoewel geluksniveau's sterk wisselen, valt op dat in elk land mensen steeds iets gelukkiger worden.Per land verschilt wel hoezeer men gelukkiger van meer geld wordt. In Nigeria verloopt dat proces bijvoorbeeld langzamer dan in Frankrijk.