Nieuws/Binnenland
1106781
Binnenland

WATERSPORTNIEUWS

Rondje Texel

Voor catamaranzeilers is het rondje Texel hét hoogtepunt van het zeiljaar. Het grootste catamaran evenement ter wereld start op 15 juni 2013 voor de 36ste keer.

In 1977 waren Martin van der Wal en Henk Koopman de eersten die het avontuur aandurfden. Met een Hobie Cat 16 kwamen ze in meer dan 6 uur rond. Daarna werd besloten om in 1978 de eerste Ronde om Texel te organiseren. Destijds verschenen er 84 catamarans aan de start, waarvan 68 boten de finish haalden.

Verlaagd inschrijfgeldDe zeilrace van ca. 100 kilometer om het grootste Waddeneiland wordt vanaf het strand bij Paal 17 georganiseerd.  Voor dit jaar is het inschrijfgeld verlaagd en geldt er voor de deelnemers 20% korting op de overtocht. Tegenwoordig verschijnen er maximaal 500 boten aan de start. Het record staat op 2 uur 7 minuten en 7 seconden, een gemiddelde snelheid van 50 km/u. Kleurrijk schouwspelRondje Texel is niet alleen voor deelnemers interessant. Voor honderden toeschouwers is het kleurrijke schouwspel van de supersnelle gekleurde zeilboten een reden om naar Texel af te reizen.

Meer informatie: Round Texel