Nieuws/Binnenland
1107022
Binnenland

Wilders nu al met dood bedreigd

Geert Wilders is sinds hij aangekondigde de Haagse Schilderswijk dinsdag te zullen bezoeken al meermalen met de dood bedreigd. De PVV’er kreeg van diverse Twitteraars te horen dat hij het er niet levend vanaf zal brengen.

Wilders brengt een werkbezoek aan de Haagse probleemwijk in reactie op een artikel zaterdag in dagblad Trouw. Daarin concludeert de krant op basis van eigen onderzoek dat een deel van de Schilderswijk zich 'ontwikkelt tot een enclave van orthodoxe moslims'.  Wilders krijgt dinsdag rond het middaguur eerst een briefing van de politie. Daarna loopt hij door de wijk.

,,Door de wijk lopen, jij komt er geeneens levend uit”, zo twittert ene @lovessima. ,,Ik ga morgen naar schilderswijk, we gaan wilders dood maken”, kondigt @dilaraatjee op haar beurt dreigend aan. Iemand anders valt haar bij: ,,Hy wordt zwaar bekogeld #HAATHAATHAAT".

Oud-PVV’er Arnoud van Doorn, die zich onlangs tot de islam bekeerde, riep eerder op de dag via Twitter zijn medemoslims op om niet op de ,,provocatie” van Wilders te reageren. ,, Ik ga er vanuit dat de bewoners in Schilderswijk verstandig zijn. Zwaai vriendelijk, blijf glimlachen en nodig hem uit voor de thee.”