Nieuws/Binnenland
1107295
Binnenland

Morgen tijdelijk beter

Zeist, 18 mei 2013 - Stabiel lenteweer is deze dagen ver te zoeken. Daarom is het zaak te genieten van de korte mooie momenten die wisselvallig weer ook met zich meebrengt. Morgen lijkt het vooral in het noorden en midden van het land een vrij zonnige en vrij warme lentedag te worden. En dat op Eerste Pinksterdag!

Vanuit het zuiden breiden opklaringen zich uit over het land. Vannacht kan in het noorden een enkele mistbank ontstaan. In het uiterste zuiden neemt de bewolking later alweer wat toe. De minima komen uit rond een graad of 7.

Morgen wordt het in het noorden en midden een vrij zonnige Eerste Pinksterdag. In het zuiden krijgt de zon het in de loop van de ochtend moeilijk. In de middag neemt de bewolking verder toe en stijgt de kans op een stevige regen- of onweersbui. Limburg en het zuidoosten van Brabant zijn de grootste kanshebbers voor een pittige bui. Bij een matige, lokaal vrij krachtige, noordoostenwind wordt het 15 graden aan zee tot 21 in het binnenland.

Maandag, Tweede Pinksterdag, breidt de neerslag zich vanuit Limburg uit over de hele zuidoostelijke helft van het land. Vooral in Limburg valt veel regen. In het noorden van het land is kans op enkele losse regen- en onweersbuien. In het westen blijft het op een lichte regenbui na droog. De hoogste temperaturen worden bereikt in het noordoosten met lokaal nog 20 graden, de laagste in Zeeland met 14 graden.

Dinsdag blijft de regenstoring slepen boven ons land. Opnieuw is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De maxima komen uit rond 17 graden.

De dagen daarna stroomt frisse lucht uit over het land. De maxima dalen naar gemiddeld 13 graden, maar de kans op neerslag wordt iets kleiner. Op de lange termijn blijft het wisselvallig en loopt de temperatuur langzaam weer op naar een normale 18 graden.