Nieuws/Binnenland
1107369
Binnenland

Directeur gedroeg zich denigrerend en schofferend

Feestorganisator UDC op de vingers getikt

De Amsterdamse kantonrechter heeft de directeur van evenementenorganisatie UDC, die onder meer Dance Valley organiseert, op zijn vingers getikt. De manier waarop de directeur een 40-jarige ex-media- en marketingmanager behandelde was 'denigrerend en schofferend'. De directeur moet zijn ex-medewerker een schadevergoeding betalen van 5700 euro.

Dat meldt RTV NH. Uit het vonnis blijkt ook dat UDC bijna failliet is, maar UDC zelf ontkent dit in alle toonaarden.

De medewerker van UDC wilde de arbeidsovereenkomst ontbinden, waarop UDC een verweerschrift indiende. De kantonrechter oordeelde dat de arbeidsovereenkomst tussen beide partijen ontbonden wordt en dat UDC een vergoeding moet betalen.

De feestorganisator probeerde onder de schadevergoeding uit te komen door te zeggen dat ze het bedrag vanwege een aanstaand faillissement niet konden betalen. Dat blijkt uit het vonnis. Volgens de rechter is dat niet voldoende omdat de zaak zo ernstig is dat, ondanks het verweer bijna failliet te zijn, er een vergoeding moet worden betaald.

In het vonnis zijn ook voorbeelden opgenomen van contact dat de werkgever en werknemer hebben gehad, waaruit blijkt dat het er hard aan toe ging.