Nieuws
1107388
Nieuws

Uitgekleed

KLM rekent op Europese vluchten vanaf vandaag kosten voor ruimbagage, tot wel 30 euro per koffer enkele reis als je vergeet online in te checken. Tel uit je winst.

Transavia, die dit al doet op lijnvluchten, gaat volgend jaar ook koffers op vakantiecharters belasten. Tegelijk wordt de vrije handbagage beperkt tot 5 kg. Dat is niks!

Toeristen zijn terecht boos op die geldplukkerij. Wie op vakantie gaat, heeft geen keuze. Je moet nu eenmaal genoeg kleding meenemen. In de cabine is het handig als je wat spulletjes bij je hebt. De voorpret verdwijnt met al dat gegraai in de luchtvaart. Boek je een verzorgde reis en dan komen er nog voor je goed en wel in de zon zit, allerlei dubieuze kosten bij. Alles wat een vliegvakantie leuk maakt, wordt wegbezuinigd.

Luchtreizigers worden steeds meer uitgekleed. Bij vliegmaatschappijen zijn meerprijzen een complex doolhof geworden. Straks moeten we ook nog voor ons eigen gewicht betalen!

Tot dat zover is, raad ik creatieve passagiers aan 'smokkeljassen' te dragen. Met overal versterkte diepe zakken, waar je gratis onderbroeken, T-shirts, toiletgerei, zwempakken e.d. in kunt (ver)stoppen.

Een jas wordt niet gewogen en mag kosteloos mee aan boord. We zullen die volksverlakkers een koekje van eigen deeg geven! Als winkeldieven rooftassen kunnen uitvinden, mogen wij toch wel legaal kosten omzeilen?

En dan die schandalige 'boetes'. Inchecken op luchthavens wordt duurder en o wee als je ticket een spelfoutje bevat. Kan zo een paar honderd euro extra schelen.

Tja. Ik ga deze zomer maar eens met de auto op vakantie.

p.eldering@telegraaf.nl