Nieuws/Binnenland
1107404
Binnenland

Woekerprijzen bij dierenartsen

Dierenartsen rekenen gigantische bedragen voor behandelingen die vaak tientallen tot honderden euro’s goedkoper kunnen. Sommige dierenklinieken vragen voor vergelijkbare operaties meer dan twee keer zo veel als hun collega’s, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf.

Zo variëren de prijzen van het castreren van een hond van 110 euro in Utrecht tot ruim 250 euro in Amstelveen. In beide gevallen gaat het om een reu van ongeveer 15 kilo. Sommige klinieken rekenen bovenop de prijs nog eens tientallen euro’s voor een verplicht consultgesprek.

„Je kunt kiezen voor een heel chique kliniek op een A-locatie met allerlei digitale apparaten, maar dat moet terugverdiend worden”, zegt een medewerker van een goedkopere dierenarts in Utrecht. „Ik haal mijn spullen tweedehands uit ziekenhuizen. Elke dierenarts heeft dezelfde opleiding genoten, dus uiteindelijk maakt ’t weinig uit. We werken volgens dezelfde regels als de rest.”

De duurdere klinieken verdedigen zich door te stellen dat ze gebruikmaken van modernere narcosemiddelen en een andere behandelmethode.