1107692
Nieuws

Steeds meer kledingwinkels failliet

Het aantal failliete kledingzaken is in de eerste maanden van dit jaar fors toegenomen. Vooral kleinere winkels redden het niet meer.

Uit cijfers die faillissementsdossier.nl deze week bekend heeft gemaakt blijkt dat er in de maanden januari tot en met april 105 modewinkels over de kop zijn gegaan. Vorig jaar in dezelfde periode waren dat er 60. Kledingwinkels hebben het zwaar door de economische crisis en de stijgende verkoop via internet. Hun omet daalde over 2012 gemiddeld met 6 procent. Dit jaar zet deze lijn door. Volgens het CBS zagen non-foodwinkels hun omzet in maart gemiddeld 12 procent dalen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Volgens Inretail, de brancheorganisatie voor de non-fooddetailhandel, hebben vooral kleine, minder professionele winkeliers het zwaar."‘Mensen die bij wijze van spreken vanuit een soort hobbyisme een kinderkledingwinkeltje beginnen en er na een jaar achter komen dat het allemaal toch iets minder gemakkelijk is dan ze hadden gedacht", aldus woordvoerder Paul te Grotenhuis.In totaal ging in Nederland in de eerste vier maanden van dit jaar een recordaantal van 4517 bedrijven failliet. Dat is een toename met 13 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012.