Nieuws/Buitenland
1108080139
Buitenland

Kolos van 300.000 kilo en kilometer lang

Opnieuw gigantische vetberg ontdekt in Engels riool

Birmingham - In Groot-Brittannië is opnieuw een gigantische vetberg ontdekt in het rioolstelsel. In het riool van Birmingham strekt de kolos zich uit over ongeveer 1000 meter en weegt met zo’n 300.000 kilo ongeveer evenveel als 250 gezinsauto’s.

Dat heeft het waterbedrijf Severn Trent zaterdag laten weten. Er wordt dag en nacht gewerkt om de vetberg te verwijderen, maar mogelijk zal het nog tot juni duren voor de verstopping verwijderd is.

De vetberg, die van de waterbedrijven de koosnaam ’monster’ heeft meegekregen, ontstaat vermoedelijk doordat inwoners maandverband en vochtige doekjes door het toilet spoelen en olie en vet in de afvoer gieten.

Scott Burgin van Severn Trent heeft burgers opgeroepen om alleen de „drie P’s” in het toilet te gooien: pee, poo and paper, oftewel plas, poep en toiletpapier. „Deze kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken en in de toekomst hopelijk vetbergen voorkomen.”

Het is niet de eerste keer dat Engelse waterbedrijven geconfronteerd worden met vetbergen die het rioolstelsel blokkeren. Voor de specialisten in Birmingham is de meest recente wel de grootste die ze ooit gezien hebben.

Deze vetberg moest eerder met pikhouwelen te lijf worden gegaan.

Deze vetberg moest eerder met pikhouwelen te lijf worden gegaan.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo