Nieuws/Binnenland
1108321712
Binnenland

Tweede lichaam gevonden na forse brand in centrum van Arnhem

ARNHEM - Er is een tweede lichaam gevonden na de grote brand dinsdag in de Wiltstraat Arnhem. Dat meldt de politie Gelderland. Burgemeester Ahmed Marcouch rept van een „heel heftige brand die veel impact heeft in de buurt.”

In het centrum van Arnhem woedde gistermorgen een grote brand. Hulpdiensten troffen dinsdagavond het eerste lichaam aan van een overleden persoon. Daar komt woensdag een tweede dode bij. „Het onderzoek naar de identiteit van de twee slachtoffers loopt volop”, aldus de politie.

De brand brak dinsdagmorgen vroeg uit in de wijk Sint Marten. Zeven woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. Twee van die panden zijn volgens de brandweer volledig verwoest en de vijf andere huizen hebben zeer zware schade opgelopen.

De brand begon door nog onbekende oorzaak rond 05.45 uur. Waar de brand precies is begonnen moet nog blijken uit onderzoek van brandweer en politie. De brandweer had het vuur na ruim zes uur onder controle. Onderzoek naar de oorzaak van de brand is pas na het nablussen mogelijk.

Mogelijk is de brand begonnen bij een schuur met daar bovenop een woonruimte. Buurtbewoners klaagden al eerder bij de gemeente over overlast in en bij dat gebouw. Marcouch schrijft in een brief dat daar inderdaad overtredingen waren geconstateerd en handhavend is opgetreden „met onder meer bestuursdwang waarvoor een procedure loopt.”

De burgemeester bedankt de hulpdiensten en de ondernemers in de buurt die de door de brand getroffen mensen hebben opgevangen. „Alle hulp en betrokkenheid zijn van grote waarde geweest bij deze tragische gebeurtenis.”