Nieuws/Binnenland
1109289
Binnenland

'Privéredenen spelen grote rol in toch wel verrassende besluit

Sir Alex wist het met Kerstmis al

Sir Alex Ferguson wist met Kerstmis al dat hij aan het einde van het seizoen na 26 jaar zou stoppen als coach van Manchester United. Dat heeft de 71-jarige Schot in een tv-interview onthuld. Voor zichzelf had hij eigenlijk nog maar één voorwaarde verbonden aan zijn beoogde afscheid. „Ik wilde als winnaar vertrekken. Dat is altijd het belangrijkste geweest voor mij. Dat heb ik altijd willen zijn.”

Met het winnen van de landstitel kon Ferguson met een gerust hart afzwaaien bij de Mancunians, met wie hij liefst 38 prijzen won. De legendarische coach bekende dat privéredenen in zijn toch wel verrassende besluit een grote rol hebben gespeeld.

"De dingen zijn veranderd toen de zus van mijn vrouw Cathy overleed”, legde Ferguson uit. "Zij is haar beste vriendin verloren. Daardoor is Cathy momenteel nogal geïsoleerd."

"Ik ben mijn vrouw veel tijd verschuldigd", erkende Ferguson. "Ze is 47 jaar lang het hoofd van de familie geweest. Altijd voor onze drie zonen gezorgd en nu ook weer voor onze kleinkinderen. Ze heeft zichzelf opgeofferd voor mij. Nu is het mijn beurt.”