Nieuws/Buitenland
1109614
Buitenland

Castro: Ontvoering was eigen schuld

De politie heeft in de woning van Ariel Castro een brief gevonden waarin hij volgens ingewijden schreef dat hij zelf ooit seksueel was misbruikt toen hij jong was.

Castro wordt ervan verdacht dat hij drie vrouwen heeft ontvoerd en jarenlang heeft vastgehouden en verkracht. De brief was al in 2004 geschreven, in het jaar dat hij de toen 14-jarige Gina DeJesus ontvoerde. Hij omschreef zichzelf als een 'seksueel roofdier'', maar stelde ook dat hij vaak met de gedachte had gespeeld om zelfmoord te plegen. Hij schreef verder dat bij zijn dood zijn bezit verdeeld zou moeten worden onder de vrouwen, aldus een raadslid van Cleveland.

Castro zei ook dat de vrouwen de ontvoering aan zichzelf te danken hadden, omdat ze zijn aanbod voor een lift naar huis accepteerden. Maar in plaats van ze naar hun huis te brengen, nam hij ze mee naar zijn huis.

Castro is de vader van het 6-jarige meisje dat in gevangenschap is geboren in zijn huis in Cleveland. Een DNA-test heeft dat uitgewezen, is vrijdag bekendgemaakt. De ontvoerde ontvoerde vrouw Amanda Berry (27) is haar moeder. De andere ontvoerde vrouwen, Michelle Knight (32) en DeJesus (23) moesten helpen bij de bevalling.

Knight zei dat zij 5 keer zwanger was gemaakt, maar dat Castro haar liet uithongeren en haar sloeg, zodat ze miskramen kreeg. Hij kan hiervoor zelfs de doodstraf krijgen. Knight werd vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis. De anderen zijn al bij hun familie.