Nieuws
1109615
Nieuws

Verdachten Curaçao ontkennen moord op Wiels

De twee broers van 19 en 27 die op Curaçao vastzitten omdat ze verdacht worden van de moord op politicus Helmin Wiels, ontkennen betrokkenheid bij de moord. Dat werd duidelijk op een persconferentie op Curaçao met onder anderen de minister van Justitie Nelson Navarro, hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong en korpschef Marlon Wernet.

De broers hebben wel toegegeven dat ze een dreigvideo op Youtube hebben gezet waarin ze aankondigden dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.

Tijdens de persconferentie werd ook bekend gemaakt dat er vrijdag sectie wordt verricht op het lichaam van Wiels. Het onderzoek is tegelijkertijd in volle gang: tips worden nagegaan, getuigen worden gehoord en de beelden van bewakingscamera's van in totaal 50 locaties worden geanalyseerd. Ook wordt bekeken wat er op in beslag genomen mobiele telefoons en USB-sticks staat.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden. „Hulp uit de maatschappij is essentieel”, aldus Wernet. Navarro vulde aan: „We hebben alles in werking gezet om de veiligheid van onze gezagsdragers te bewerkstelligen. We hebben gezorgd voor genoeg middelen om dit onderzoek uit te voeren. Het is niet zomaar iemand die vermoord is.”

Dinsdag is er een ceremonie voor de politicus in de Staten, het parlement op het eiland. De 54-jarige Wiels, strijder voor de onafhankelijkheid van Curaçao, werd afgelopen zondag doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Hij leidde de grootste partij van het eiland, Pueblo Soberano.