Nieuws/Binnenland
1109654
Binnenland

Verdachte broers Curaçao langer vast

Twee broers die op Curaçao worden verdacht van de moord op politicus Helmin Wiels blijven 8 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris op Curaçao vrijdag besloten.

De mannen, van 19 en 27 jaar oud, meldden zich dinsdag bij een politiebureau, twee dagen nadat Wiels op een strand was doodgeschoten. De twee verdachten zouden na de moord een dreigvideo op YouTube hebben geplaatst waarin ze aankondigden dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.

Op Facebook werden de twee ontmaskerd door mensen die één van de broers herkenden. De politie houdt de twee vast op verdenking van bedreiging en moord.

Vrijdag om 15.00 uur (lokale tijd) wordt er door de politie op Curaçao een persconferentie gehouden in de vergaderzaal in het politiecentrum. Daar moet meer duidelijk worden over het lopende onderzoek naar de moord op parlementslid Wiels. Onder andere de minister van Justitie Nelson Navarro, hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong en korpschef Marlon Wernet zijn bij het persmoment aanwezig.

Wiels werd afgelopen zondag doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. De fractieleider van de partij Pueblo Soberano, die vorig jaar de verkiezingen won, stond al sinds 2011 onder beveiliging na meerdere bedreigingen aan zijn adres. Op de bewuste zondag had Wiels zijn lijfwacht naar huis gestuurd.