Nieuws/Binnenland
1109663
Binnenland

Voetballer vv Tricht verdacht van poging tot zware mishandeling

De 14-jarige jongen uit Meeteren die donderdag tijdens een voetbalwedstrijd een jongen van 15 tegen zijn hoofd schopte, wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Dat heeft de rechter-commissaris in Arnhem vrijdagmiddag bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) bracht eerder op de dag naar buiten dat de speler van Voetbal Vereniging Tricht poging tot doodslag ten laste zou worden gelegd.

De wedstrijd werd gespeeld in Huizen tijdens een jeugdtoernooi op het veld van De Zuidvogels.

„De verdachte is officieel voor 14 dagen in bewaring gesteld, maar mag die tijd in vrijheid doorbrengen, op voorwaarde dat hij geen contactsport uitoefent”, aldus een woordvoerster van de rechtbank. De jongen werd donderdag door zijn club geschorst.

Het slachtoffer, lid van de Almeerse voetbalclub S.C. Buitenboys, werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een gekneusde neus en een lichte hersenschudding. Hij is inmiddels weer thuis.

Koude rillingen

„De koude rillingen gingen door mijn lijf. Het bracht direct de herinnering boven aan die zwarte dag waarop Richard Nieuwenhuizen stierf”, reageerde Buitenboys-voorzitter Marcel Oost.

„Verschrikkelijk om te zien dat ondanks de dood van Richard geweld nog steeds voortduurt op het voetbalveld. Respectloos.”

Nieuwenhuizen was ook clublid van de Almeerse voetbalclub.

Advocate Öznur Kibaroglu-Batur van de jeugdige verdachte vindt het „terecht dat hij op vrije voeten is gesteld.” Het incident vond volgens haar plaats 'in de hitte van de wedstrijd'.

„Het gebeurde in een duel, niet op straat of zo.” Ze benadrukt dat het om een jongen van 14 gaat die gewoon weer naar school moet. „De schop in het gezicht was niet opzettelijk. Mijn cliënt en zijn familie zijn hevig ontdaan. Als het niet ging om een incident waarbij Buitenboys betrokken is, had de zaak geen aandacht in de media gekregen”, zei Kibaroglu-Batur.