Nieuws/Binnenland
1109672
Binnenland

Regenachtig weekend

Zeist, 10 mei 2013 - Hogedrukgebieden zijn ver van ons land verwijderd en uitlopers van een lagedrukgebied bepalen het weer in onze regio. De komende tijd is het daardoor wisselvallig lenteweer met regelmatig regen en temperaturen duidelijk beneden normaal.

Vanavond valt eerst lokaal in het oosten nog een licht regenbuitje en staat er nog een stevige zuidwestenwind. Vanuit het westen klaart het steeds meer op en de buitjes verlaten de eerste helft van de avond het land. Ook neemt de wind geleidelijk wat in kracht af.

Vannacht is het lang vrij helder, maar tegen de ochtend neemt vanuit het westen de bewolking toe. De temperatuur daalt naar een graad of 8.

Morgenochtend trekt een actief regengebied van west naar oost over het land. In de middag klaart het vanuit het westen weer op, maar volgen ook enkele losse buien. Het wordt maximaal 15 graden en de zuidwestelijke wind is meest matig, aan de kust vrij krachtig.

Zondag komen ook buien voor, al zijn ze wat minder actief dan morgen. Er waait een frisse westenwind, waardoor de middagtemperatuur blijft steken op een schamele 12 graden.

Begin volgende week zoekt de wind weer meer de zuidhoek op, waardoor het wat warmer wordt. Zo wordt het donderdag gemiddeld een graad of 17. Wel blijft de kans op regen voorlopig groot.