Nieuws/Binnenland
1109673
Binnenland

Niks gevonden in bosgrond bij Doorn

In het omgewoelde stuk bosgrond bij de Buntlaan in Doorn is vrijdagmiddag geen spoor van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist aangetroffen. Dat heeft de politie laten weten nadat het stukje grond onder leiding van een forensisch rechercheur was onderzocht.

Een fietser zag een man die zich verdacht ophield bij een zandpad langs de Buntlaan. Op die plek bleek de grond te zijn omgewoeld. De fietser belde de politie, die de omgeving na enige tijd met linten afzette. Vrij kort daarna bleek dat het „loos alarm” was, aldus de politiewoordvoerder.

Groepen vrijwilligers zochten vrijdagmiddag op vier plaatsen tussen Doorn en Rhenen naar sporen van de kinderen. De eerste groep, die om 2 uur in Doorn startte, heeft geen resultaat geboekt. De andere drie groepen, die bij Leersum, Amerongen en Rhenen op pad gingen, waren vrijdag aan het eind van de middag nog onderweg, maar hadden ook nog niks gevonden.

De politie denkt vrijdagavond misschien meer te kunnen zeggen over de route die de vader van de jongens in zijn auto aflegde, voordat hij dinsdagmorgen om 8 uur levenloos in de Doornse bossen werd gevonden. Zijn kinderen zijn maandagavond laat voor het laatst levend gezien in het Zuid-Limburgse Neerbeek.