Nieuws/Buitenland
1109679
Buitenland

Vader ontdekt overlijden zoon via schoolwebsite

Christopher Wright (48) moest via de website van de Katholieke kostschool vernemen dat zijn 13-jarige zoon William overleden was.

Dat meldt de Daily Mail. De ouders, uit het Engelse graafschap Sussex, kregen te horen dat hun zoon was aangereden door een Range Rover en daarbij zwaar gewond was geraakt. Terwijl de bezorgde vader zich naar het ziekenhuis spoedde ontving hij condoleanceberichten van vrienden en familie die het trieste nieuws over Williams overlijden op internet gelezen hadden. De moeder van de jongen was op dat moment al in het ziekenhuis, maar was geadviseerd om haar man niet over het overlijden te vertellen totdat hij gearriveerd was.

Op de website van de Worth school stond te lezen: "We zijn diep bedroefd de dood van onze leerling William te moeten melden. De school bidt voor de rust van Williams ziel, en de zielen van zijn ouders. Mogen ze gerust gesteld worden door de kennis dat William in vrede samen met Christus is."

De ouders van de jongen zijn woedend. "De school zette het nieuws op de website nog voordat zijn lichaam officieel was geïdentificeerd", aldus zijn vader. "Mensen lazen over zijn overlijden op Facebook, waarna we werden overladen met e-mails en smsjes. Ik wist echter nog van niets."

Het echtpaar is naar de rechter gestapt en eist dat de schooldirecteur opstapt.