Nieuws/Binnenland
1109684
Binnenland

Burgerzoekactie start in Doorn en Leersum

Groepen burgers gaan vrijdagmiddag vanaf 2 uur opnieuw op zoek naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Er wordt gezocht in de bossen tussen Doorn en Rhenen.

De eerste zoekgroepen starten in Doorn bij het Doornse Gat en in Leersum vanaf het voetbalveld van HDS in de richting van uitkijkpunt de Donderberg, een heuveol van 36 meter hoogte. Een uur later gaat een groep op pad tussen Rhenen en Elst vanaf het wokrestaurant langs de provinciale weg N225 en om 4 uur begint de laatste zoekgroep in de buurt van Amerongen.

Bij elke verzamelplaats staan coördinatoren die kaartmateriaal bij zich hebben, zeggen de organisatoren van de zoekacties. Zij roepen vrijwilligers op om niet op eigen gelegenheid het bosrijke gebied in te trekken om de politie niet voor de voeten te lopen. Over de actie van vrijdagmiddag is overleg geweest met de gemeentebesturen van Rhenen en De Utrechtse Heuvelrug en met boswachters uit het gebied.

De zoekactie gaat volgens de organisatie door tot er nieuwe informatie is of tot het donker wordt. Kinderen mogen niet meehelpen.