Nieuws/Binnenland
1109694
Binnenland

Mogelijk nieuwe beelden van auto vader

De politie denkt weer nieuwe camerabeelden te hebben gevonden waarop de vader van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist in zijn auto rijdt. Hij zou nog ergens zijn gefilmd na dinsdagmorgen 10 over half 2 in Rhenen, wat tot vrijdagmiddag het laatste bekende tijdstip was waarop de vader nog in leven is gezien.

Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Waar de auto precies reed en in welke richting, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Er zijn vrijdag extra specialisten ingezet om de nieuwe filmbeelden te analyseren. Er werden, na een oproep van de politie, massaal beelden van de provinciale weg tussen Rhenen en Doorn ingestuurd door particulieren en bedrijven.

Het staat volgens de politiewoordvoerder nog steeds niet vast of de beide kinderen in Rhenen nog bij hun vader in de auto zaten. Ook op de nieuwe beelden van een later tijdstip is dat niet zomaar te zien.

De burgerzoekactie die vrijdagmiddag plaatsheeft tussen Rhenen en Doorn, noemt de politie daarom „begrijpelijk en sympathiek, maar koffiedikkerij.” „Wij weten alleen zeker dat de kinderen maandagavond in Zuid-Limburg nog in de auto zaten. Vanaf dat moment ligt alles wat de kinderen betreft open. We weten niet eens of de vader vanuit Rhenen rechtstreeks via de N225 naar Doorn is gereden.” Wandelaars vonden het lichaam van de 38-jarige man dinsdagmorgen rond 8 uur in de bossen bij Doorn.