Nieuws
1109701
Nieuws

Verdachten mega-cyberkraak opgepakt

De politie in New York heeft zeven mannen opgepakt die worden verdacht van deelname aan een enorme digitale diefstal waarbij zo'n $45 miljoen is buitgemaakt.

De mannen maken deel uit van een grotere internationale hackersgroep die de systemen van twee Arabische banken wist te kraken. Door deze toegang wisten zij het opnamelimiet en de hoeveelheid geld op een aantal prepaid pinpassen te verhogen. Vrijwel direct nadat dit was gebeurd, werden deze passen over de hele wereld gebruikt om massaal geld te pinnen, voordat de hack ontdekt zou worden. Op deze manier wist de groep miljoenen dollars buit te maken.

De enige gedupeerden zijn de twee banken, omdat er geen rekeningen van klanten zijn geplunderd. De kaarten, waarop gebruikers geld kunnen storten alsof het een prepaid telefoonkaart betreft, waren eerder al gestolen. Op het moment supreme werden de pincodes naar de juiste mensen verstuurd, die vervolgens met kapitalen aan de haal gingen.

Naast de zeven verdachten die zijn opgepakt, was er ook nog een achtste man die met de zaak te maken zou hebben gehad. De politie denkt echter dat deze onlangs in de Dominicaanse Republiek is vermoord. Het is niet duidelijk of deze moord met de diefstal te maken heeft.

Bij invallen in de huizen van de verdachten zijn allerlei luxe waren als Rolex-horloges, sportwagens en duizenden dollars in cash in beslag genomen.