Nieuws/Binnenland
1109708
Binnenland

Zeventiende 30-Merentocht

In juli van dit jaar vindt alweer de zeventiende editie van de 30-merentocht plaats. De aanmelding is op zondagavond 7 juli in Drachten, maandagmorgen 8 juli vertrekt de vloot. Vrijdagmiddag 12 juli keren de boten weer terug en is er het 'Vaarwelfeest'.

Al sinds 1963 vaart elke drie jaar een vloot van pleziervaartuigen een toeristische en recreatieve route over de Friese meren, met als doel gezamenlijk genieten van “it Heitelân”. 

Route

De route is gewijzigd, er worden andere plaatsen worden bezocht en er zijn nieuwe activiteiten ontwikkeld.

Welke route, welke steden, welke activiteiten, is nog een verrassing. Wel zegt de organisatie dat er over meer dan dertig meren wordt gevaren, langs karakteristieke dorpen en steden. De tocht is geschikt voor motorjachten, zeiljachten en sloepen.

Onderweg

Per dag wordt een redelijke afstand gevaren van overnachtingplaats naar overnachtingplaats. De ligplaatsen zijn gereserveerd, in sommige gevallen is zelfs de gehele haven voor de 30-Merentocht bestemd. Over de liggelden en toeristenbelasting gedurende de tocht hoeft men zich geen zorgen te maken. Een gezamenlijke maaltijd onderweg wordt verzorgd en is inbegrepen bij het inschrijfgeld van € 125,00. De optionele barbecue onderweg is niet inbegrepen en kan vrijwillig worden bijgewoond.

Meer informatie: Watersport Verening Drachten