Nieuws/Binnenland
1109714
Binnenland

Nederland eregast La Semaine du Golfe

Nederland is eregast tijdens de eerstvolgende editie van La Semaine du Golfe, het grote maritime festival in de baai van Morbihan in het Franse Bretagne van 6 t/m 12 mei aanstaande.

Feitelijk houdt dit in dat er een grote delegatie vanuit Nederland aan traditionele jachten en schepen in de baai wordt verwacht. Ook is Nederland goed vertegenwoordigd aan de wal bij exposities, ambachten en gastronomie. Er is zelfs een speciaal 'Village des Pays-bas' in Vannes.

Inmiddels zijn er zo'n 45 aanmeldingen. Iedereen is welkom, de organisatie van het evenement geeft een bijdrag in de transportkosten voor enkele schepen.

De deelnemende schepen komen rond 1 mei aan in Frankrijk en vertrekken hier eind mei weer. Tijdens het festival zeilen deelnemers in flottielje van havenstad naar havenstad. De jachten zijn 2 weken voor tot 2 weken na het festival vrijgesteld van havengelden. 

De Stichting ter Promotie van het Traditionele Schip is aangewezen om de Nederlandse delegatie te selecteren. Op Boot Holland in Leeuwarden is er een stand met meer informatie over deelname aan La Semaine du Golfe.