Nieuws
1109733
Nieuws

Populariteit Google+ neemt langzaam toe

Gebruikers van Google+ spendeerden in maart gemiddeld nog geen zeven minuten op de sociale dienst. Op Facebook stond de teller fiks hoger, met een gemiddelde van zes uur en 44 minuten. Toch is dat een verlies van een uur voor het online smoelenboek in vergelijking met vorig jaar, en gaat het met Google+ juist beter dan in 2012.

Dat blijkt uit onderzoek van marktanalist Nielsen. De tijd die gebruikers op Google+ spenderen groeide van 3,3 minuten in maart 2012 naar 6 minuten en 47 seconden in maart 2013. Uit dezelfde cijfers blijkt dat er een groei van 238 procent is te zien in het gebruik van Google+ voor Android en iPhone, met twintig miljoen bezoekers in Amerika. 28 miljoen mensen bezochten de site via een standaard computer.

In vergelijking met Facebook moet Google het alsnog afleggen. 99 miljoen mensen bezochten in dezelfde tijd hun Facebook-account via hun mobiel, plus 142 miljoen via de gewone webbrowser.

Overigens geeft Google aan dat de cijfers van Nielsen niet overeenkomen met de interne data van Google zelf, maar de internetgigant komt verder niet met concrete aantallen.