Nieuws/Binnenland
1109755
Binnenland

Verkeerscamera's onbruikbaar bij opsporing

Verkeerscamera's langs Nederlandse wegen filmen de situatie op de weg, maar slaan geen beelden op. Het is daarom vrijwel uitgesloten dat deze camera's nieuwe aanknopingspunten kunnen bieden in de opsporing van de vermiste broertjes Julian en Ruben.

Er hangen zo'n 3000 camera's van Rijkswaterstaat langs Nederlandse wegen, voornamelijk snelwegen en enkele provinciale wegen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat worden onder meer vanwege privacywetgeving geen beelden opgeslagen. „Daarnaast hebben we niet de capaciteit om zo'n grote hoeveelheid camerabeelden op te slaan”, aldus de woordvoerder.

Politiemensen rijden vrijdagmorgen langs alle mogelijke routes tussen Rhenen en Doorn in de hoop meer camerabeelden te vinden waarop de auto staat van de vader van de vermiste broertjes. Donderdag bleek dat deze auto dinsdagmorgen vroeg om 10 over half 2 op de provinciale weg in Rhenen heeft gereden, maar nog onduidelijk is of de kinderen toen nog in de auto zaten.

De broertjes worden vermist sinds hun vader dood werd gevonden in zijn auto in de bossen van Doorn. De man had zelfmoord gepleegd. De jongens zijn maandagavond voor het laatst gezien.