Nieuws
1109766
Nieuws

Vakantiegeldacties van banken weer minder

Banken ondernemen steeds minder actie om klanten te stimuleren het vakantiegeld op de spaarrekening te storten.

Dat blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. In tijden van financiële crisis lijken hun prioriteiten elders te liggen. MoneYou, die haar klanten dit jaar geen vakantiegeldactie biedt, bevestigt dit. Ook Rabobank en SNS Bank hebben de actie – mogelijk tijdelijk – afgeschaft. SNS Bank vindt het na de nationalisatie niet gepast.

Volleybal of bioscoopkaartje

De vakantiegeldacties van ING en RegioBank zijn ongeveer gelijk gebleven aan vorig jaar. Bij een storting van 750 euro krijgen klanten van RegioBank een volleybal cadeau. Vorig jaar werden er fietskoeltassen weggegeven. ING heeft de badhanddoek de deur uitgedaan en trakteert spaarders die 500 euro storten nu op een bioscoopkaartje.

ASN Bank gaat voor liefdadigheid en doneert bij iedere storting van 1000 euro 2,50 euro aan het Nationaal Ouderenfonds. Dit gebeurt ook als klanten een nieuwe spaarrekening openen. ABN AMRO is de enige bank die dit jaar juist méér uit de kast haalt om klanten te stimuleren. Vanaf 29 april verloot de bank wekelijks 1000 euro onder spaarders die 1000 euro storten. Vorig jaar verlootte ABN AMRO dit bedrag eenmalig.