Nieuws/Binnenland
1109768
Binnenland

Bountystranden op St. Maarten

Paradijselijke stranden op St. Maarten? Het barst er van! Het Caribische eiland heeft maar liefst 37 bountystranden, allen met een eigen karakter. Hier een overzichtje.

Great Bay Beach

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om na een middag intensief shoppen in de winkelstraten van Philipsburg, een verfrissende duik te nemen in de azuurblauwe zee van Great Bay Beach.

Het lange Great Bay bij Philipsburg, heeft een zacht parelwit strand. Op diverse plekken zijn loungebedden, parasols en watersportfaciliteiten te huur.

Aan de rand van Great Bay ligt een van de populairste duiklocaties van St. Maarten: het wrak van de HMS Proselyte, een Brits oorlogsschip met kanonnen, dat is gezonken in 1801. Het is een geweldige duikervaring voor beginners en gevorderde duikers. Niet alleen het bijzondere wrak maar ook de tropische vissen en koraal zijn hier adembenemend mooi.

 

Maho-, Kimsha- en Mullet Bay Beach

Bij Maho Beach ligt het grootste resort van het eiland en vind je de populaire Sunset Beach Bar. Simpson Bay heeft geweldig uitgestrekte stranden.

In deze baai ligt ook Kimsha Beach, een levendig strand met allerlei faciliteiten. Hier worden ook regelmatig concerten en strandfeesten gehouden. Mullet Bay Beach ligt vlakbij de golfbaan op het eiland. Hier komen veel locals en proef je de Antilliaanse sfeer.

Dawn Beach

Bent u een liefhebber van snorkelen? Of toch een romantische diner met als afsluiting een strandwandeling? Dan gaat uw hart zeker sneller kloppen van Dawn beach.

Dit uitgestrekte parelwitte zandstrand ligt aan de oostkust van het eiland en op slechts 15 minuten van Philipsburg. Dawn Beach staat bekend om haar prachtige koraalrif vlak voor de kust, waar u zo naar toe kunt snorkelen.

Mr. Busby’s Beach Bar is daar dé lokale eetgelegenheid bij uitstek. Naast de aanstekelijke muziek, en het geweldige uitzicht over de Atlantische oceaan kunt u hier ook genieten van de meest uiteenlopende vis- en grillspecialiteiten.

Ook voor de kinderen zijn er meer dan genoeg gelegenheden. Denk hierbij aan Little Bay; een kleine, lieftallige baai waar de Caribische zee kalm en glashelder is.

 

Orient Bay Beach

Meer op zoek naar de hippe beach bars en restaurants? Dan is Orient Bay Beach de strandlocatie voor u! Tot het eiland St. Maarten behoren ook kleine eilandjes die voor de kust liggen.

Deze hebben bijzondere namen, zoals Hen & Chickens, Cow & Calf, Molly Bedat, Guana Key en Pelican Key.

Vanaf het eiland is het mogelijk om uitstapjes te maken naar één van deze paradijselijke, Robinson Crusoë eilandjes ‘Tintamare’ en ‘Prickley Pear’.

Genieten dus!