Nieuws/Binnenland

Michael P. werkt mee persoonlijkheidsonderzoek

UTRECHT - UPDATE - Michael P. gaat meewerken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid in het Pieter Baan Centrum. Dat bevestigt zijn advocaat Niels Dorrestein naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws. P. wordt verdacht van moord of doodslag, vrijheidsberoving en het verkrachten van Anne Faber.

Of de 27-jarige man een bekentenis heeft afgelegd, kan Dorrestein niet zeggen.

Het lichaam van de 25-jarige Faber werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor diverse zeden- en geweldsdelicten.

Steekwapen

Michael P. zou bij het overmeesteren en doden van Anne Faber op 29 september een steekwapen hebben gebruikt. Vermoedelijk is haar lichaam pas de volgende dag vervoerd naar een bos bij Zeewolde, in de auto van de moeder van Michael P.

In de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder waar P. verbleef gaan wilde verhalen rond dat de moordverdachte al enige tijd de beschikking had over een mes. Dat is niet vreemd, omdat hij vaak de kliniek mocht verlaten en hij nauwelijks werd gecontroleerd. Het openbaar ministerie kon hier donderdagavond niet op reageren.

Lees meer over