Nieuws/Buitenland
1109770
Buitenland

Vrouw levend gevonden in puin Bangladesh

Reddingswerkers in Bangladesh hebben een vrouw levend gevonden in het puin van het gebouw dat 2,5 week geleden instortte. Dat is vrijdag bekendgemaakt. Volgens de BBC heet de vrouw Reshma. Ze zou geen ernstige verwondingen hebben.

De berging van lijken met zwaar materieel werd vrijdag gestaakt toen reddingswerkers de vrouw hoorden roepen. Ze heeft inmiddels eten en drinken gehad. Hoe de vrouw al die tijd heeft weten te overleven is nog onduidelijk. „Mogelijk had ze water bij zich of heeft ze het water gedronken dat we in het gebouw hebben gepompt”, aldus het hoofd van de brandweer.

De Bengaalse televisie toonde beelden van reddingswerkers die de vrouw uit het puin haalden. Toeschouwers stonden te juichen. De vrouw is naar een militair hospitaal gebracht, aldus een legerwoordvoerder.

De vrouw zou zijn aangetroffen tussen de resten van de tweede verdieping van het acht verdiepingen tellende pand.

Sinds de ramp op 24 april zijn meer dan 1000 lijken geborgen. De bergingsoperatie in het puin van het complex Rana Plaza vlakbij de hoofdstad Dhaka is nog altijd aan de gang. In het gebouw waren onder meer vijf textielfabriekjes gevestigd die ook voor westerse kledingketens produceerden.