Nieuws/Binnenland
1109796
Binnenland

Burgers gaan zoeken tussen Rhenen en Doorn

Groepen burgers gaan vrijdagmiddag de bossen tussen Rhenen en Doorn langs de provinciale weg N225 doorzoeken. Ze hopen een spoor te vinden van de sinds dinsdag vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist.

Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hielden donderdagavond al tevergeefs een tweede zoektocht in het recreatiegebied het Doornse Gat, waar de vader van de kinderen zichzelf dinsdagochtend om het leven bracht. Nu vaststaat dat de vader dinsdagochtend om 10 over half 2 nog op de Rijnbrug bij Rhenen heeft gereden en daarna hoogstwaarschijnlijk via de N225 richting Doorn is gegaan, willen honderden mensen helpen om dat bosrijke gebied te doorzoeken.

De burgerzoekers bespreken vrijdag rond het middaguur met locoburgemeester Tim Verhoef van Utrechtse Heuvelrug, de politie en boswachters van het natuurgebied hoe zij de zoekactie gaan aanpakken. Het is de bedoeling dat bij elke plaats langs de route (Rhenen, Elst, Amerongen, Leersum en Doorn) een zoekploeg op pad gaat onder leiding van iemand die het gebied goed kent.