Nieuws/Binnenland
1109806
Binnenland

EVENEMENT

Schoolzeilen in Lelystad

Het schoolzeilen wordt in Lelystad zeer serieus genomen. Door leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met het zeilen is er kans op een nieuwe generatie watersporters.

In de plannen van de gemeente Lelystad om uit te groeien tot zeilhoofdstad van het land past ook het stimuleren van de zeilsport onder jongeren die niet eerder bij de watersport betrokken waren.

Donderdag 16 mei bezoekt de eerste groep leerlingen van het voortgezet onderwijs het Batavia Sailing Center in de Bataviahaven.

Deze vorm van schoolzeilen is een samenwerking tussen de gemeente Lelystad, Sportbedrijf Lelystad en het Batavia Sailing Center. De doelstelling van het project is om zoveel mogelijk (jonge) inwoners van Lelystad kennis te laten maken met watersport. Speerpunt is de zeilsport, zowel voor wat betreft de breedtesport als de wedstrijdsport.

Na een eerste kennismaking in de klas, waar instructeurs van het Batavia Sailing Center een les over zeilen geven, gaan de circa 25 leerlingen van Arcus donderdagmiddag de boot in. Onder leiding van ervaren instructeurs zullen zij dan zelf zeilen in de boten van het Batavia Sailing Center.

Ook in onder andere Friesland worden er schoolzeil-evenementen voor kinderen en jongeren georganiseerd.