Nieuws
1109817
Nieuws

Ondernemer woest over uitstel veiling

Het besluit van curator mr. Marc Udink om de veiling van de failliete Pier van Scheveningen opnieuw maanden uit te stellen schiet compleet in het verkeerde keelgat bij de Amersfoortse ondernemer Frans Bakker. „De Pier had al lang weer in volle glorie kunnen draaien.”

Bakker heeft al maanden zijn zinnen gezet op het bekende bouwwerk in de Noordzee. Nog voor het faillissement was hij al in gesprek met horecafamilie Van der Valk om de boel over te nemen, maar volgens hem is er bij de curator geen voet tussen de deur te krijgen.

„Ondertussen vertrekken de huurders een voor een. Die Udink probeert alles zo lang mogelijk te rekken om zoveel mogelijk uren te schrijven in het belang van zijn eigen portemonnee”, stelt de furieuze Amersfoorter. „Ik had iedereen al klaar staan om hier aan de slag te gaan. Acht nieuwe ondernemers staan te popelen om te beginnen en de huidige huurders kunnen blijven.”

Heet hangijzer

Heet hangijzer in de soap rond het icoon van Scheveningen vormt het zogeheten ’Stalen Eiland’. In de hoogtijdagen vormde dit illegaal geplaatste deel het thuishonk van zeespookhuis ’20.000 mijlen onder zee’. Het staat er al jaren niet onderhouden leeg bij en is door het zeewater zo aangetast dat het niet meer te redden valt.

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.