Nieuws/Binnenland
1109821
Binnenland

Mishandelde voetballer Buitenboys weer thuis

Een 15-jarige voetballer van S.C. Buitenboys die donderdag opzettelijk in zijn gezicht werd getrapt door een 14-jarige tegenstander, is weer thuis. Dat meldt het bestuur van de Almeerse vereniging.

Een half jaar na de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is de Almeerse voetbalclub Buitenboys opnieuw getroffen door een zware mishandeling van een clublid.

Het geweldsincident vond plaats tijdens een wedstrijd tegen vv Tricht. Het slachtoffer kwam na een duel ten val. Toen hij opstond, werd hij in het gezicht getrapt en stortte met een bebloed gezicht opnieuw ter aarde.

Hoofdletsel

Het slachtoffer werd donderdag met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een gekneusde neus en een lichte hersenschudding, meldt Omroep Flevoland.

De dader is door het bestuur van vv Tricht voorlopig geschorst. Vrijdagmiddag wordt de voetballer voorgeleid aan de kinderrechter.

Koude rillingen

„De koude rillingen gingen door mijn lijf. Het bracht direct de herinnering boven aan die zwarte dag waarop Richard Nieuwenhuizen stierf”, reageerde Buitenboys-voorzitter Marcel Oost.

„Verschrikkelijk om te zien dat ondanks de dood van Richard geweld nog steeds voortduurt op het voetbalveld. Respectloos.”