Nieuws/Binnenland
1109830
Binnenland

Ruim 600 mensen lopen voor vluchtelingen

Het overgrote deel van de wandelaars die meededen aan de zogenoemde Nacht van de Vluchteling, is vrijdagochtend in Den Haag aangekomen. Dat maakte een woordvoerder van Stichting Vluchteling bekend. Zeker 600 mensen vertrokken in de nacht van donderdag op vrijdag vanuit Rotterdam voor de tocht naar de hofstad.

De wandelaars vragen aandacht voor vluchtelingen en halen door sponsoring geld op voor het ruimen van landmijnen in Zuid-Sudan. De tocht van 40 kilometer had al voordat werd begonnen zeker 150.000 euro opgeleverd aan sponsorgeld. De woordvoerder zei dat rond 11.00 uur de meeste wandelaars binnen waren en dat nog enkelen zouden volgen.

Om middernacht zette de stoet zich in beweging. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en cabaretier Youp van 't Hek gaven het startsein. Uit solidariteit liep de burgemeester een stukje mee. Onder de vertrekkers waren presentatrice Hadassah de Boer, Mauro Manuel en Femke Halsema, bestuursvoorzitter van Stichting Vluchteling. Ook dit drietal volbracht de tocht.

Het is de vierde keer dat de nacht werd gehouden. Langs de route waren rustpunten ingericht en met vrijwilligers bemande EHBO-posten.

De aankomstplaats in Den Haag was het Humanity House, een museum waar je kan ervaren hoe het is om een ramp of conflict mee te maken. Daar kregen de wandelaars een ontbijt en een optreden van rockband The Kik.