Nieuws/Binnenland
1109844
Binnenland

Wargaming klaagt Chinese copycat aan

Wargaming klaagt Gamease aan. De Chinese ontwikkelaar werkt aan een game die 'zorgwekkende' overeenkomsten bezit met Wargaming's populaire online game World of Tanks.

De game in kwestie, Project Tank, zit nog in een gesloten betafase. Wargaming noemt het spel onorigineel, en zegt dat onder andere de verhaallijn, thema's, dialogen, personages en de setting gestolen zijn uit World of Tanks. Ook de tanks zelf, bepaalde in-game functies, voorwerpen en artwork zijn gekopieerd.

Als een van de bewijslasten haalt Wargaming een tank aan die niet in het echt heeft bestaan en door de ontwikkelaar zelf is bedacht. Opvallend genoeg zit juist die tank ook in het Chinese Project Tank.

Changyou, uitgever van Project Tank, geeft aan dat het nooit de bedoeling was om een bedreiging te vormen voor World of Tanks. Het bedrijf vindt het jammer dat Wargaming 'gemene trucs' inzet zoals het platleggen van de Facebook-pagina van de game. "We zijn echt geschokt en begrijpen niet dat zo'n grote firma als Wargaming ons op deze manier wegpest."

In afwachting van een uitspraak is de gesloten beta van Project Tank stilgelegd. Changyou is nog steeds van plan om het spel volgende maand in open beta te lanceren.