Nieuws
1109857
Nieuws

Geen lippenstiftverbod

Het lijkt erop dat het verbod op rode lipstick bij het vrouwelijke cabinepersoneel van Turkish Airlines al weer verleden tijd is.

Topman Temel  Kotil van Turkish Airlines heeft zich gemengd in de zogenoemde 'Lipstick-gate', de bijnaam die de zaak kreeg toen vorige week een memo werd rondgestuurd door de media-afdeling van de vliegtuigmaaktschappij met daarin het rode of roze lippenstiftverbod. Opvallende kleuren zouden de  'visuele integriteit' van de stewardessen aantasten en passagiers afschrikken, zo zei Turkish Airlines eerder.

Critici in Turkije zagen er meteen een islamisering in van de luchtvaartmaatschappij Kotil spreekt nu van ,,een vergissing''.

Donderdag liet hij weten dat 'overijverige' junior managers het besluit hadden genomen zonder hun superieuren te raadplegen. ,,Ik heb geen problemen met lippenstift. Het was ook geen officieel besluit, er is geen goedlkeuring aan gegeven. Dit zou een stap terug betekenen, terwijl we er juist vier vooruit willen maken", liet hij verslaggevers in Londen weten.

Er komt volgens Kotil geen verbod op felle kleuren lippenstift en andere uiterlijke kenmerken van het personeel bij zijn maatschappij. "Wij zijn een mondiale maatschappij en we weten wat we doen."

De afgelopen week hebben verscheidene stewardessen geprotesteerd tegen het lippenstiftverbod door foto's van zichzelf op sociale media sites te plaatsen.