Nieuws/Binnenland
1109859
Binnenland

Bucketlist voor Azië

Steeds meer mensen maken tegenwoordig een lijstje met wat ze tenminste willen zien of doen in hun leven; een zogenaamde 'bucketlist'. Wij hebben er één voor je gemaakt indien een bezoek aan Azië nog op de planning staat. Laat je inspireren...

Zeil door Halong Bay

In het noorden van Vietnam bevindt zich de baai genaamd Halong Bay. Dit gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer en is met de 1969 kalkstenen eilanden heel bijzonder. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan en sommige eilandjes hebben zelfs witte zandstrandjes. Ook zijn er immense grotten en drijvende vissersdorpjes die te bewonderen zijn. In 1994 is Halong Bay opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het één van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam. Ondanks het toerisme kan je nog volop genieten van deze natuur.

Struin door Sagano Bamboe-bos

Dit uitgestrekte natuurgebied gelegen in Arashiyama, is één van de mooiste stukjes natuur in Japan. Het bos geeft een bijzonder geluid als de wind door de bamboe gaat en het is dan ook gekozen als één van de honderd geluiden van Japan dat niet verloren mag gaan door de Japanse regering. Een wandeling door dit unieke stukje natuur zal zeker zorgen voor verwondering.

 

Smullen in Singapore

Dé manier om een lekker hapje te eten op typische wijze is door een Hawker Centre te bezoeken in Singapore. Binnen deze overdekte eetmarkten kan je genieten van ongeveer alle Aziatische keukens. Een populair Hawker Centre is te vinden in Lau Pa Sat in hartje Singapore. En erg handig: het is 24 uur geopend!

 

Zonsondergang bij Wat Phrathat

Op dertig minuten afstand van Chiang Mai in Thailand ligt de boeddhistische tempel Wat Phrathat. Deze tempel word door vele Thai als heilig beschouwd en voor veel toeristen als een to-do door het prachtige uitzicht wat het geeft over de stad Chiang Mai. Een wandeling naar boven over een trap van 309 treden, of voor wie de trap teveel is een ritje met de lift, zorgt voor een romantisch moment met een prachtige zonsondergang.

 

Waanzinnig Taj Mahal

Dit beroemde gebouw uit de zeventiende eeuw zal geen verassing zijn dat het op het lijstje staat. Dit wit marmeren gebouw dat volkomen symmetrisch is, is gebouwd in opdracht van de Indiase grootmogel Shah Jahan als grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal. Dit indrukwekkende bouwwerk is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en in onze bucketlist voor Azië.

 

Himalaya bij zonsopgang

Dit bijzonder hoge gebergte is al mooi om te zien vanaf de grond. Er zijn prachtige tempels, mooie wandelroutes en prachtige natuur. Een zonsondergang is er prachtig, maar op een mooie dag de berg vanuit de lucht zien als het zonnetje opkomt, is het mooist.

 

Angkor Wat

Het is belangrijk om deze bijzondere hindoeïstische tempels gelegen in de Cambodjaanse hoofdstad Siem Reap op de goede manier te bezichtigen. Al snel word je geadviseerd om drie dagen tempels te bekijken, maar in één goede dag heb je al veel gezien. Om de grote toeristengroepen te ontwijken is het slim om niet naar de zonsopgang te kijken bij het grote Angkor Wat en kunnen bezoekers juist blijven rond lunchtijd als de meeste toeristen terug gaan naar hun hotel. De andere tempels zoals Ta Prohm (bekend van Tomb Raider) en Bayon zijn rustiger en met een tuck-tuck zijn de mooiste in een goed tempo te bezoeken. Het complex Angkor Wat staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoekje waard.

 

Wandel over de Grote Muur, zonder toeristen

De immens grote Chinese Muur of Grote Muur is een oude verdedigingswal in het noorden van China. Deze 6.259 lange muur is een prachtige plek om te genieten van mooie wandelingen. Helaas zijn veel plekken op de muur erg toeristische en sommige plekken beschadigd waardoor je er niet meer op mag lopen. Toch zijn er twee stukken die aan te raden zijn om juist naartoe te gaan. Mutianyu, op 90 minuten afstand van het stadje en Jinshanling, op anderhalf uur rijden. Even de moeite nemen is het waard want dan kan je genieten van lange wandelingen in een oase van rust.

 

Sushi als ontbijt

In ons land krijgen we steeds meer restaurants met een Aziatische keuken. Ook sushi is er volop te eten in Nederland. Toch is het een aanrader om misschien wel de lekkerste sushi te eten op de Tokio Tsukiji vismarkt. Deze perfect gesneden en verse sushi smelt op je tong...

 

Ken jij nog bijzondere plekjes of activiteiten die moeten voorkomen op een Azië-bucketlist? Laat het ons weten en plaats een reactie hieronder.