Nieuws
1109866
Nieuws

Mooie speaker valt niet teveel op

Review: Bowers & Wilkins Z2

Neem eens een kijkje bij een elektronicawinkel en verbaas je over de opvallende ontwerpen die sommige luidsprekers hebben. Bowers & Wilkins doet daar zelf ook aan mee met zijn apart vormgegeven Zeppelin, maar het bedrijf heeft nu ook de Z2 in de collectie. Die valt met zijn elegante design juist veel minder op.

Design

De Z2 is elegant te noemen met zijn mooie ovale vorm. De speaker is verkrijgbaar in het zwart en binnenkort ook in het wit. De voorkant bestaat bijna in het geheel uit de gaatjes voor de speaker. Aan de achterkant zit de opvallende Flowport die voor een rijke bas moet zorgen. Bij de Z2 wordt een grappige ronde afstandsbediening geleverd, die erg handig is voor het bedienen van een iPhone 5, iPod Touch of Nano wanneer deze bovenop de speaker in dock met Lightning-connector staat.

Gebruik 

Je kunt de dock gebruiken om muziek af te spelen vanaf de eerder genoemde apparaten, maar de Z2 ondersteunt ook AirPlay, de streamverbinding van Apple. Om de verbinding tot stand te brengen, download je de speciale app op een Apple-apparaat of download je software voor de pc. De installatie is heel simpel. Het is gewoon een kwestie van een paar stappen uitvoeren en klaar is Kees. In al je muziekapps kun je vervolgens bij het Airplay-menu de speaker kiezen om het geluid naartoe te streamen.

De Z2 ondersteunt geen Bluetooth. Dat is niet erg wanneer je alleen Apple-producten hebt, maar je vist naast het net wanneer je ook in het bezit bent van een Android-telefoon of –tablet.

Geluid

Qua geluid is er niets op de Z2 aan te merken. Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht van een speaker van Bowers & Wilkins. Het geluid ligt prettig in het gehoor en de bas is diep en helder. De Z2 kan probleemloos de verschillende muziekgenres in mijn Spotify- en iTunes-afspeellijsten aan. Of je nu via de dock luistert of via Airplay, de luidspreker zorgt voor een prettige geluidservaring.

Conclusie

Het enige wat misschien op de Z2 van Bowers & Wilkins valt aan te merken, is het prijskaartje van €399. Alhoewel een Play 5 van Sonos hetzelfde kost en de Bose SoundLink Air slecht 5 euro goedkoper is. Verder kan ik niets anders dan positief zijn over de speaker. Het design is mooi en past moeiteloos in elk interieur. Muziek luisteren is geen straf met de heldere klanken en de diepe bas.