Nieuws/Binnenland
1109881
Binnenland

Ruiten ingegooid van huis 'pyromaan'

Onbekenden hebben de ruiten ingegooid bij de verdachte van een serie branden in het Zeeuwse dorp Oosterland. Volgens dorpsbewoners zijn ook de autobanden van de 'pyromaan' lek gestoken.

De politie bewaakt de woning van de man, totdat nieuwe ruiten zijn geplaatst of de kozijnen zijn afgedicht.

De verdachte pyromaan werd woensdag vrijgelaten, slechts enkele uren nadat hij was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een serie branden in het dorp. Volgens justitie waren er geen gronden om de man nog langer vast te houden.

Pyromaan

Oosterland wordt al een jaar lang geteisterd door een pyromaan die tenminste zestien branden op zijn geweten zou hebben. Zo was er in de nacht van dinsdag op woensdag nog een brand in een schuur. Daarbij raakte een 38-jarige man gewond.

Na behandeling in een ziekenhuis in Rotterdam werd de man aangemerkt als verdachte en door de politie aangehouden. De politie heeft ook een tweede verdachte op de korrel: een 22-jarige man. Hij zit momenteel nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de branden. Dat is de tweede keer, want begin deze maand zat hij ook al drie dagen achter tralies.