Nieuws/Binnenland
1109888
Binnenland

'Eigen zoekactie begrijpelijk, maar onhandig'

Verschillende mensen die de politie willen helpen om de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) te vinden, doen vrijdag oproepen op sociale media voor eigen zoekacties. Donderdagavond kamden al enkele tientallen mensen op eigen initiatief recreatiegebied het Doornse Gat nogmaals uit.

De politie begrijpt volgens een woordvoerder heel goed dat mensen „graag iets willen doen om dit drama op te lossen”. „Maar het is zeer de vraag of dat nut heeft en of het wel handig is”, zegt hij. „Stem in elk geval altijd eerst met de politie af waar je heen gaat en wat je van plan bent.”

Volgens de zegsman weet niemand op dit moment waar de vader zijn kinderen precies heeft achtergelaten in de nacht van maandag op dinsdag. „Maar stel je voor dat burgerzoekers een 'lucky shot' doen en een spoor vinden, dan sturen wij toch alsnog onze eigen specialisten zo'n gebied in. En dan is het maar te hopen dat ondeskundige zoekers niet ongewild sporen hebben vernield.”

De politie koestert vrijdag nog steeds hoop dat de vader zijn zoontjes heeft ondergebracht bij „iemand die wij nog niet kennen”. „Zijn relatienetwerk is uitgekamd, maar we weten natuurlijk niet of we iemand over het hoofd hebben gezien.”