Nieuws
1109919
Nieuws

VROUW vertelt... haar geheim

Ik wil alleen maar wat aandacht

 “Toen mijn man en ik elkaar net leerden kennen, zat ik op een roze wolk. Hij was ontzettend galant en wist hoe hij mij moest verwennen. Het ene weekend maakten we een boswandeling om daarna in een luxe restaurant te eten.

Het andere weekend stonden we op de Eiffeltoren en keken we over Parijs uit. Vaak kwam hij thuis met een bosje bloemen, een cd of een mooie ketting. Of iets kleins om mij te laten zien hoeveel hij van mij hield. Datzelfde deed ik voor hem. Misschien niet in de vorm van een duur weekendje weg, maar ik legde hem wel in de watten, deed moeite om hem te plezieren. Dan kookte ik zijn lievelingsgerecht, kleedde me sexy aan voor een avondje uit of nam hem mee naar een concert. Drie jaar later zaten we nog steeds op die roze wolk en besloten te trouwen.

Al snel na ons huwelijk was ik in verwachting. Dolgelukkig waren we en tijdens de negen maanden zwangerschap was ik ervan overtuigd dat wij het perfecte gezinnetje waren. De eerste jaren nadat onze tweeling was geboren, was mijn man druk in de weer om ervoor te zorgen dat wij niets tekort kwamen. En niet alleen financieel, hij had echt nog aandacht voor ons. Ook op speciale dagen; het werd bijvoorbeeld een traditie om cadeautjes voor elkaar te kopen op Moeder- en Vaderdag.

Niet omdat het moest, maar gewoon omdat we het leuk vonden om elkaar te verrassen. Dus toen mijn dochters naar de basisschool gingen en voor het eerst met een zelfgemaakt werkje thuiskwamen, verwachtte ik ook iets liefs van mijn man. Maar Moederdag ging voorbij en ik kreeg niks. Hij was het vergeten, zei hij.

Na verloop van tijd kreeg hij het steeds drukker met zijn werk en ik merkte dat zijn aandacht voor mij steeds minder werd. Meerdere keren heb ik het er met mijn man over gehad, althans geprobeerd, want vaak snauwde hij me af. Dan gaf hij als excuus dat hij moe was, dat ik hem niet zo op de huid moest zitten en dat hij zijn best deed. Daar moest ik het maar mee doen.

De laatste jaren heeft hij nooit meer een bloemetje voor me meegenomen. Ook niet met Moederdag. Ondertussen zie ik dat hij veel geld uitgeeft aan computeronderdelen en games. Daarnaast gaat hij vaak met vrienden de stad in en moet ik maar afwachten wanneer hij weer thuiskomt. Dat heeft hij nodig om te kunnen ontspannen, zegt hij. Als ik hem dan vraag of het niet leuker is om samen weer eens iets romantisch te doen, zegt hij dat het geld hem niet op de rug groeit.

Maar ik hoef helemaal niet iets duurs, het gaat mij gewoon om de aandacht, om het gebaar. Ik kan de kleine en simpele dingen heus waarderen, zoals met z’n vieren op de bank een leuke film kijken. Maar als hij geen moeite meer voor mij wil doen, wat blijft er dan nog over van onze relatie? Soms denk ik dat ik beter af zou zijn zonder hem, dat ik misschien op zoek moet gaan naar iemand die wél ziet dat ik er nog ben. Misschien moet ik hem dat maar eens zeggen: dat ons huwelijk zo weinig meer voorstelt. Wie weet schudt dat hem eindelijk wakker!”

 

In VROUW vertelt blijven de inzenders anoniem. Wil jij ook jouw verhaal delen? Mail of schrijf de redactie: vrouwmagazine@telegraaf.nl of Vrouw Magazine, Postbus 670, 1000 AR Amsterdam

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest