Nieuws/Binnenland
1109921
Binnenland

’Denis sociale en vriendelijke man’

Jeroen Denis, de vader van de twee vermiste kinderen, groeide op in Wijk bij Duurstede en stond bij iedereen te boek als een vriendelijke en uiterst sociale man. In het stadje aan de Lek wordt dan ook uitsluitend lovend over hem gesproken.

Niemand, maar dan ook niemand, had dit zien aankomen. Juist daarom is de klap bij de inwoners van Wijk bij Duurstede zo groot. Jeroens laatste woonplaats was Vleuten, vlak bij Utrecht. In de nieuwbouwwoning aan de Bokkeduinen lijkt het alsof er niets gebeurd is; de fruitschaal staat nog vol en de computer lijkt onaangeroerd. Gisteren was er iemand in het huis van Denis aanwezig, die met blauwe handschoenen bij de vensterbank bivakkeerde. Volgens de politie gaat een familierechercheur de gangen van Jeroen nog steeds na.

”Jeroen Denis stond ook in Vleuten vooral bekend als een aardige, sociale en hartelijke man. „Hij groette altijd”, laat een buurman weten. „Stak altijd zijn hand op.” Aan de Molenweg in Zeist, waar moeder Iris van der Schuit nu zonder haar twee zoontjes verblijft, is de verslagenheid bij omwonenden nog het grootst. „Het zijn zulke leuke, lieve jongens. Ze speelden hier veel op straat en hadden de grootste lol”, vertelt een buurvrouw, die weemoedig naar de woning van het gebroken gezin staart.