Nieuws/Binnenland
1109939
Binnenland

Meer camerabeelden in vermissingzaak

De politie heeft donderdag meer beelden binnengekregen in de zaak rond de twee vermiste broertjes uit Zeist. Dat meldde een woordvoerder. Eerder op donderdag had de politie particulieren en bedrijven opgeroepen om camerabeelden te sturen als zij die hadden.

„Die oproep heeft blijkbaar gewerkt”, aldus de woordvoerder. Volgens hem moeten de beelden nog wel bewerkt worden, zodat de kwaliteit verbetert. Vooralsnog lijkt de auto van de vader van de broers wel op te duiken, maar is bijvoorbeeld niet te zien wie er in de auto zit. Komende nacht zullen rechercheurs de uren aan materiaal bekijken en onder handen nemen.

Donderdag werd duidelijk dat de auto van de vader, die dinsdag dood werd gevonden, in de voorafgaande nacht rond half 2 in de buurt van Rhenen en richting Leersum is gereden. De beelden die de politie nu heeft gekregen, komen vooral uit die omgeving. Rechercheurs hebben daar ook actief gekeken waar camera's hangen en aan de eigenaars daarvan de beelden gevraagd.

De politie hoopt nog meer beeld te krijgen en zo een tijdlijn en een route te kunnen maken. Bekend is dat de vader rond tien uur op maandagavond tankte in Neerbeek in Zuid-Limburg en rond 8 uur dinsdagochtend dood werd gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd. De broertjes Julian en Ruben zijn sindsdien spoorloos.