Nieuws/Buitenland
1110757
Buitenland

Buurman ontvoerde meisjes internetsensatie

Er lijkt een ware hype ontstaan rond Charles Ramsey, de buurman van de na 10 jaar vermissing teruggevonden Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) en Michelle Knight (32). De man gaf vlak na de ontdekking van de ontvoerde vrouwen een interview aan een lokaal tv-station. Daarin vertelt hij vol overgave op zijn eigen, markante wijze hoe hij geschreeuw hoorde uit de woning en vervolgens een van de vrouwen de hulpdiensten liet bellen met zijn mobieltje. De video van het interview is een waar kijkcijferkanon.

,,Je weet dat er iets niet in de haak is als een knap blank meisje een zwarte man in de armen vliegt”, zo luidt een van de gortdroge uitspraken van Ramsey. Daarvoor had hij overigens nooit iets vreemds gemerkt bij zijn buren, zo geeft hij eerlijk toe.  De drie opgepakte mannen die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de ontvoering, leken aardige kerels. ,,We hebben nota bene samen ribbetjes gegeten en naar salsamuziek geluisterd!”

Op social media en fora is er veel lof voor het optreden van Ramsey, dat leidde tot de bevrijding van de vrouwen. Een held, zo oordelen veel mensen. Tegelijkertijd wordt er smakelijk gelachen om zijn bijzondere uitspraken.